En jij, wat deed jij op 10 oktober 2021?#BackToTheClimate

En jij, wat deed jij op 10 oktober 2021?
#BackToTheClimate

***We spoelen 50 jaar vooruit en belanden in het jaar 2071. Onze planeet doet het beter. We stoten nauwelijks nog broeikasgassen uit, de temperatuur is stabiel, de biodiversiteit floreert, steden zijn groen, de lucht is helder en politici voeren een rechtvaardig klimaatbeleid waar iedereen beter van wordt. Weet je nog, die zondag 10 oktober 2021? Toen we met zoveel op straat trokken en krachtige acties van onze politici eisten? Toen hebben burgers weer alles in beweging gezet. Wij waren erbij. Jij ook?***

De pandemie zette onze levens op zijn kop en legde de ongelijkheden in onze wereld pijnlijk bloot. Sommigen werden harder getroffen door het virus dan anderen.

Maar de coronacrisis deed ons ook beseffen dat verandering mogelijk is. En nodig. Want klimaatverandering is een feit. Nu al zijn er miljoenen mensen die de zware gevolgen van de opwarming van de aarde voelen. Natuurlijke evenwichten worden verstoord en het welzijn van mens wordt beïnvloed door de extreme gebeurtenissen.

Daarom schieten we in weer in actie en laten we van ons horen. De straffe klimaatacties van de voorbije jaren plaatsten de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda. Maar nu breekt de tijd aan voor politici om hun beloftes om te zetten in ambitieuze daden!

Aan de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow willen wij een krachtig signaal geven. Dit is het kantelpunt: laten we alles bij het oude of kiezen we voor een wereld die solidair, duurzaam en eerlijk is?

>> Kruis daarom zondag 10 oktober aan in je agenda. Wij gaan #BackToTheClimate met een grote klimaatactie. Doe je met ons mee?

Meer info op www.backtotheclimate.be