Actiedag 29 maart 2021 te Oostende

Thuis of aan het piket: www.radiosyndical.be – live-radio voor een volwaardig IPA

maandag 29 maart – 9u tot 12u

Waarde kameraad,

De interprofessionele staking van maandag 29 maart zal geen gewone staking zijn. Nochtans is de inzet groot. Met de in 2017 aangepaste wet op de loonnorm aan hun kant, zetten de werkgevers ons het mes op de keel. Over meer dan 0,4% loonopslag willen de patronale organisaties niet praten. Dat is een slag in het gezicht van heel veel werknemers. Dinsdagavond legde Miranda Ulens dit allemaal haarfijn uit op de digitale meeting die door meer dan 1.200 militanten bekeken is. Die meeting is nog altijd te herbekijken op Vimeo en geeft overtuigende argumenten. Let op: de uitzending begint pas na 15 minuten.

De staking van maandag is voor het gemeenschappelijke front van ABVV en ACV de enige manier om de krachtsverhoudingen terug in evenwicht te krijgen. Ongeacht de omstandigheden en de nieuwe Coronavoorzorgsmaatregelen, moet de staking maandag ‘gevoeld’ en ‘gezien’ worden!  Radio Syndicale moet daar een handje bij helpen.

  • www.radiosyndical.be wil maandag mee bijdragen tot het succes van de staking. Live-radio van 9 tot 12 voor alle stakers in Vlaanderen. Thuis of aan het piket, maakt niet uit. Maandag is Radio Syndical de stakerspost voor een volwaardig interprofessioneel akkoord over loon, werkbare loopbanen en regelingen eindeloopbaan. Drie uur lang geeft onze syndicale radio informatie, interviews en veel stakersmuziek. 
  • Radio Syndical is aanwezig op Spotify met een afspeellijst. Bepaal mee de muziek van de staking. Voeg je favoriete stakingsnummer toe aan de lijst en misschien nemen we het maandag over in de live-uitzending.
  • Maak Radio Syndical bekend bij je collega’s en kameraden. Roep ze op om maandag te luisteren. Hieronder vind je een mail die je daarvoor kan gebruiken. Je kan kiezen voor de ABVV-versie of voor die van het gemeenschappelijk vakbondsfront.
  • Maak de staking zichtbaar op je sociale media. Staak je thuis of sta je aan een piket? Deel foto’s van je actie op Facebook. Zet je foto’s openbaar zodat iedereen ze kan zien. Vermeld @abvvwvl in je bericht.

Veel succes maandag. Samen zijn we sterk.

Met kameraadschappelijke groeten,


Thuis of aan het piket: luister naar www.radiosyndical.be – live-radio voor een volwaardig IPA

maandag 29 maart – 9u tot 12u