Ambitieus industrieel beleid

De PFOS-vervuiling door het bedrijf 3M in Zwijndrecht heeft op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt dat het Vlaamse milieubeleid tekortschiet. Dat moet beter. Onze gezondheid, onze natuur, onze lucht en ons water: ze moeten weer de bescherming krijgen die ze verdienen, bij het vergunnen en controleren van industriële bedrijven.

Met een brede coalitie van milieu- en natuurorganisaties, maar ook gezondheids- en gezinsorganisaties zoals Kom op Tegen Kanker, alle Vlaamse ziekenfondsen, de Gezinsbond en beweging .net willen we de komende weken wegen op het Vlaamse beleid. 

Bekijk hier onze videoboodschap!

In een visietekst lichten we  28 speerpunten voor een ambitieus Vlaams industrieel milieubeleid uit. Ons doel: nooit nog een PFOS-schandaal! Op 18 maart zullen we deze visietekst overhandigen aan de Vlaamse Regering. Dat is immers het moment waarop de parlementaire onderzoekscommissie PFOS-PFAS haar eindrapport uitbrengt.

Om onze eisen kracht bij te zetten, hebben we een campagnewebsite met een petitie gelanceerd. Het doel: duizenden burgers laten tekenen om zo de druk op de Vlaamse Regering op te drijven.

Jij kan ons daarbij helpen! Roep jullie netwerk en achterban op om de petitie te tekenen:

  • Je kan dat doen door deze mail breed te verspreiden binnen jullie netwerk.
  • Je kan via de sociale media deze post versturen.
  • Plaats onderaan je e-mails een van deze banners.

Onze oproep tot een ambitieus industrieel milieubeleid is zoveel krachtiger als jullie deze mee ondersteunen. Dus teken de petitie,  verspreid mee de boodschap en maak onze publiekscampagne ‘Gezondheid en milieu voorop’ mee bekend!